Moeder dochtercirkel


In 2020 op een zonnige najaarsmiddag sprak ik een wens uit tegen dierbare vriendin Sarah om een cirkel te gaan vormen voor mijn dochter, onze dochters. Omdat ik daar zelf als meisje zoveel behoefte aan had en het me zo prachtig leek om haar op die manier mee te nemen in haar veranderende positie van meisje naar jonge vrouw. En zo ontstond de allereerste cirkel die Sarah en ik mocht hoeden, een co-creatie.

Nieuw begin

Die cirkel was prachtig, vervullend en heeft een kentering in mijn leven gebracht. Ze is de oorsprong van mijn hoedsterschap. Met het vertrek van Sarah naar het buitenland stopte de cirkel.
En nu, 2.5 jaar na de allereerste cirkel, is het tijd om vanuit die bedding een nieuwe cirkel te starten voor moeders en dochters. Een plek waar je samen met je dochter jullie (ontluikende) vrouw zijn kunnen verkennen en (op een nieuwe manier) met elkaar kunnen verbinden.

De wijze vrouw in jou

De cirkel is voor meisjes tussen de 9 en 13 jaar (voor en rond de 1e menstruatie) en hun moeders. We zullen iedere keer een ander thema behandelen verbonden met het seizoen, de kracht van de aarde op dat moment. Om onze dochters te begeleiden, te delen over hun veranderende lichaam en om verhalen delen van (wijze) vrouwen, verhalen die bij het thema passen. Een cirkel waarin we samen zingen, iets creatiefs doen en onze dochters leren wat dat is, samen in een cirkel zitten. Ons verbinden met de kracht van de maan, de oercirkel van vrouwen voor ons en de vrouwencirkel van de toekomst, die van onze dochters.

De cirkel is open

Het is een open cirkel. Dat betekent dat je per cirkel ervoor kiest om erbij aan te sluiten, eigenlijk zoals ik op dit moment ook de zangcirkels geef. Er is plek voor 8 meisjes en hun moeders. 

Kijk op de aanbod pagina voor de actuele data. Hopelijk ontmoet ik jullie in de cirkel.