Vrouwencirkel

Op deze volle maan nacht plant ik een zaadje bij je. Welk medicijn heeft jouw ziel nodig. Waar zit er behoefte aan heling die jij jezelf mag schenken? Jij bent het medicijn.”

Volle maan

Iedere maand rond volle maan in een cirkel met vrouwen, zusters. Een cirkel waarin jij mag zijn wie je bent met alles wat je in je meedraagt. Waarin jij plaatsneemt in een vrouwelijk krachtveld. Sisterhood. Een plek waar je (opnieuw) in contact kunt komen met jouw spiritualiteit en kracht. Waar je meer kunt gaan leven vanuit jouw essentie.

Ik werk met een gesloten maancirkel, 11 manen komen we op of zo dicht mogelijk bij volle maan samen ( in Haarlem) om te zakken in onszelf, het vrouwelijk veld en om onszelf te leren kennen vanuit verbinding met de cirkel en sisterhood.

Het maanjaar voor 2024 is vol. Stuur me een berichtje via de contact pagina als je vragen hebt.

Zusterschap

Samen zitten in een cirkel vanuit verbinding. k vind het moeilijk om met woorden te beschrijven wat in een cirkel zitten met vrouwen met me doet. Misschien is de beste omschrijving dat het me bij mijn kern brengt. Dat wil niet zeggen dat het soms niet spannend is of weleens niet voldoet aan een verwachting die (onbewust) in me leeft. Of dat ik alleen maar in een cirkel met vrouwen wil zitten. Andere vormen, andere samenstellingen zijn prachtig en waardevol en liefdevol.

En toch is het werk met vrouwen een verbinding met het diepste van mezelf. Soms vanuit de stilte, soms vanuit een gesprek, soms vanuit muziek of dans. Na een cirkel voel ik me vol en leeg tegelijk. Compleet herboren, vervuld, verbonden met het alles, het grote mysterie, de elementen, mijn vrouw-zijn, onze moeder (natuur). Met het diepe weten dat ik dit al zoveel levens heb gedaan, en soms bijna een vleugje rouw dat ik het nú “pas” ontdek. En niet als jonge vrouw of zelfs als tiener.

De cirkel

We beginnen iedere cirkel met een aardings meditatie, het aanroepen van de windrichtingen en een deelronde. Daarna ontstaat er een gezamenlijk werk waarin ik me laat leiden door de energie van de maan en het vrouwenveld.

In 2022 volgde ik een hoedster training bij Camille Smeets en werd ik geïnitieerd als sahumadora. Sinds 2023 hoed ik een volle maan cirkel, in 2021 en 2022 hoedde ik samen met een vriendin een keltisch jaarwiel cirkel.